Marja & Agneta

jul 05, 2013 klockan 16:00

Marja och Agneta gör Comeback! Hurra!

Den finska feministen och poetkvinnan Marja och hennes partnerinna Agneta (alias Anna-Lena Brundin och Lill-Marit Bugge) är tillbaka på scenen efter 10 års frånvaro. Efter ett bejublat framträdande inför 1000-tals trogna fans på Europride 2008, har damerna bestämt sig för att åter skåda rampljuset. Det populära lesbiska paret har hållit sig undan offentligheten sedan sonen Strykjärn blev till genom inseminering på lesbiska insemineringsjouren i Köpenhamn.

Vad har hänt sedan senast? Är Marja lika arg på karlar och är Agneta alltjämt nyfiken på hur det är att vara svetten på deras bringa?

Marja och Agneta var det första kända lesbiska paret som kom ut i Sverige, vilket de gjorde i det banbrytande TV- programmet “Daily Live” 1987.

De blev genast älskade av en bred publik och är fortfarande ihågkomna som ”levande” legender av sina fans. Den kvinnliga motsvarigheten till Helan och Halvan. Eller en slags reinkarnation av Gertrud Stein och Alice B. Toklas.

Marja och Agneta uppträder mellan 10 – 30 min. Och för företag eller konferenser specialskrivs en del av materialet för att passa kvällens tema.