Det svider lite

Publicerad av admin den 8 februari, 2013 Böcker | | Inga kommentarer

bok_det_svider_lite

Först tänkte jag bara skriva en rolig bok om ett barns väg till livet. Men sen kom jag att tänka på att vägen dit är ganska lång.

blank
En romantiker delar upp sitt liv i fyra block:

1) Trängtan efter den stora kärleken.
2) Mötet med den stora kärleken.
3) Få barn. Med den stora kärleken.
4) Resten.

Först tänkte jag bara skriva en rolig bok om ett barns väg till livet. Men sen kom jag att tänka på att vägen dit är ganska lång. Därför beslutade jag mig för att istället skriva en bok om helt vanliga människor som möts och blir kära i varandra, som kanske gifter sig och som skaffar barn. Och det finns ju så mycket dråpligt i detta: Hur han måste sälja sin tvåsitsiga sportbil och köpa en Volvo kombi. Hur hon har skyhöga förväntningar – som han inte har en susning om. Hur hon respektive han personlighetsförändras under graviditeten. Hur inbitna stadsbor väljer att flytta till hus.

Jag skriver om alla möjliga, för alla möjliga. Om min svåger, som började i fel ände. Om min brevvän som blev lesbisk. Om mig själv. Om mannen som blev skengravid. Om paret som filmade sin förlossning. Om flickan som blev på smällen … Ja, helt vanliga historier, men ändå så olika.

(Wahlström&Widstrand 2005, www.wwd.se )